brand zoom_in_icon facebook instagram up arrow menu icon menu close down-arrow arrow right
play

Fingerprints

You are the key to everything.

 

NocNoc har arbetat med Fingerprint Cards sedan 2015. Samarbetet började med uppdraget att arbeta fram en ny grafisk profil och kommunikationsplattform. För att särskilja sig i en teknikbransch där formspråket är enhetligt valde vi starka accenter i färgpaletten. Samtidigt som vi ville sticka ut med starka färger ville vi inte frångå den kommunikativa grundtanken, därför förblev rosa huvudfärgen för att härleda till mjuka värden och mänskliga hudtoner.

Allt grafiskt material genomsyras av en mänsklig närvaro. Bildmanéret fokuserar på människor primärt och deras interaktion med produkterna sekundärt. Det varma solljuset bidrar till en varm och tillgänglig känsla. De minimalistiska ikonerna är designade för att vara lättplacerade överallt, även ovanpå bilder. Ikonerna har en cirkel runt sig som inte är helt stängd vilket hjälper till i övrigt kommunikation då det signalerar en öppen- och tillgänglighet.Förutom en grafisk profil och en kommunikationsplattform har vi tagit fram en ny hemsida till Fingerprints, som inkluderar varumärkesbyggande kommunikation och regulatorisk information för ett börsnoterat företag.

Tre år i rad har vi hjälpt till med kommunikationen på Mobile World Congress, världens största teknikmässa. I samarbete med Fingerprints marknadsgrupp har vi tagit fram kommunikation till monter, mötesrum och demostationer.

I maj 2019 nådde Fingerprints cards 1 miljard skeppade sensorer. För att uppmärksamma detta togs det med vår hjälp fram en kampanjsida, en film som berättar om företagets visioner och idéer och detta lanserades under ett event i Shanghai.