brand zoom_in_icon facebook instagram up arrow menu icon menu close down-arrow arrow right
play

Sparks & Spender

Produkter som inte gör dig yngre, men som kan göra någon annan äldre.

 

2017 var första året som vi, på uppdrag av Sigma och Danir presenterade ett ”Expect a better tomorrow-initiativ”. Med dessa initiativ vill de bidra till ett mer hållbart, jämlikt och rättvist samhälle. Det senaste engagemanget för en bättre morgondag är Sparks & Spender, en annorlunda butik där du kan ”köpa” men inte få saker. I stället går de till någon annan, som verkligen behöver dem.

Idén föddes ur det bisarra att vissa har en miljon val, medan andra har inga. När vi kan välja mellan mjuk eller medium, lila eller grön, med eller utan ”superfunktion”, har barn och unga i Sydafrika inget alls att välja. Och så är det med de flesta grundläggande hygienprodukter. Behoven finns men inte produkterna, eller pengarna. Bristen av dessa nödvändigheter får allvarliga konsekvenser som leder till sjukdom och ibland även till död.

Sparks & Spender kamouflerar sig bakom retorik, estetik och manér från kosmetik- och modebranschen, och gör att detta något udda välgörenhetsinitiativet blir satir som skaver samtidigt som det gör besökaren medveten om ett stort behov.

På Sparks & Spender kan du spendera dina pengar på unika produkter som inte gör dig yngre, men som garanterat kommer att göra någon annan äldre.

Alla insamlade medel går direkt till den ideella välgörenhetsorganisationen Star for Life och deras arbete med barn och unga i södra Afrika. De har varit på plats i södra Afrika i över 17 år och de vet exakt var pengarna kommer till bäst nytta och gör störst skillnad.