brand zoom_in_icon facebook instagram up arrow menu icon menu close down-arrow arrow right

Spotlight – Wictor Petersson

Allt ljus på Wictor

Tillsammans med Mellby Gård har vi fått förmånen att påbörja ett spännande arbete med friidrottaren Wictor Petersson och hans resa mot världseliten. Mellby Gård går in som partner för Wictor Petersson och samarbetet, som sträcker sig över OS i Paris 2024, innebär främst att Wictor kommer att kunna träna och tävla på heltid. Istället för en klassisk logotypplacering på Wictors kläder och utrustning är han nu försedd med en egen logotyp och formspråk, där möjliggöraren Mellby Gård är sekundär i uttrycket. Med bildmanéret vill vi framhäva Wictor som en idrottare att räkna med som nu kliver ut i rampljuset på allvar. Vid särskilda händelser och milstolpar adderas en tidslinje rakt över bilderna med en cirkel som förflyttar sig mot OS 2024. Den röda cirkeln representerar kulan, vars färg symboliserar explosivitet, framåtanda, och styrka.

Johan Andersson, VD Mellby Gård:
Vi ser en stor potential i Wictor, att redan som 21-åring vara fjärde bästa kulstötare genom tiderna i Sverige visar en tydlig talang. För att nå världstoppen och bli ännu bättre så behöver han få möjlighet att träna på heltid inför och ha fullt fokus på de stora mästerskapen, det vill vi gärna hjälpa till med. Förutom ekonomiskt stöd så vill vi försöka bidra till att Wictor exponeras mer och kan bygga på sitt personliga varumärke. På så sätt kan hans nätverk växa och nya potentiella sponsorer bli aktuella att följa med på hans resa.


Den grafiska profilen och tillkännagivandet av samarbetet mellan Wictor och Mellby Gård var det första publika i projektet. Tillkännagivandet skapade en hel del publicitet.