brand zoom_in_icon facebook instagram up arrow menu icon menu close down-arrow arrow right

Spotlight – FC Rosengård & Rosa bandet

Ett färgstarkt budskap i kampen mot cancer

Vår samarbetsgivare FC Rosengård har i flera år stöttat och engagerat sig i Cancerfondens Rosa Bandet-aktiviteter. I år tar de ett steg till i kampen mot cancer. Genom att spela i helrosa matchställ under oktober månad vill de sprida budskapet om och få ännu fler att engagera sig och bidra till cancerforskning.

FC Rosengård har genom åren gjort sig kända för sina omfattande samhällsengagemang. Engagemang som gör nytta långt utanför fotbollsplanen och som ligger djupt rotade i klubbens anda. Idén till ett helrosa matchställ med bara ett budskap, helt utan ordinarie partners och sponsorer, kom från Therese Sjögran.

Vi älskade deras helrosa initiativ och det var med glädje som vi skapade en kampanj anpassad för såväl dagspress och utomhustavlor som för matchaffischer och inlägg på sociala medier. Alla spelarna fick också ett “mediapaket” som de kunde använda i sina egna sociala media-kanaler. Vi paketerade och anpassade dessutom budskapet för alla de partners som upplät sin plats på matchställen så att de kunde expandera aktiviteten och budskapet även i deras egna kanaler. Och redan innan oktober är över har kampanjen dragit in långt över det som föreningen hade som mål.