brand zoom_in_icon facebook instagram up arrow menu icon menu close down-arrow arrow right
play

Funkisfonden

Idrott för alla.

 

Funkisfonden lanserades på nyårsafton 2018 och är ett projekt som vill få upp frågan om idrottande för människor med intellektuell funktionsnedsättning på agendan. Funkisfonden vill prata om att människor med intellektuella funktionsnedsättningar generellt sett har mer problem med hälsan än övriga i Sverige och att det är extra viktigt att sport och motion blir mer tillgängligt för den här gruppen människor. Sport handlar inte bara om rörelse och motion, det är också viktig inkluderingsfaktor.

Många med intellektuell funktionsnedsättning går genom hela skolgången utan någon idrottsundervisning. Många av de som idrottar och tävlar idag, har börjat först i vuxen ålder. En anledning till detta är att det inte finns så många idrottsföreningar som har en organisation eller tillräckligt med resurser för att ta hand om funkisidrottare. Att få fler i rörelse och till idrotten är livsviktigt och det här vill Funkisfonden vara med och förändra.

Funkisfonden vill även fungera som en inspiration för alla som har en funktionsnedsättning, att de också ska ha drömmar och mål. Oavsett om det är inom idrott eller andra områden, drömmar som faktiskt kan gå i uppfyllelse.

Projektets syfte är att genom en ekonomisk insamling se till att fler kan få uppleva sitt livs idrottsäventyr och förverkliga sina drömmar. Idag kan inte Special Olympics Sverige, av ekonomiska anledningar, fylla alla platser som Sverige blivit tilldelat till Special Olympics World Games. Som ett räkneexempel kostar en aktiv deltagare ca 15 000: – att skicka till Special Olympics World Games, och Funkisfonden siktar på att kunna fylla alla de platser som tilldelats till Sverige, ekonomin ska inte vara ett hinder. 

NocNoc har i detta projekt varit en stor del i att ta fram idén till projektet. Vi har skapat logotyp, den grafiska profilen, hemsida, tonalitet och content. Under hela 2019 tog vi fram tryckt och digitalt material och arbetade löpande med de sociala kanalerna.

Uppdragsgivaren är stiftelsen Expect a Better Tomorrow och initiativtagaren till Funkisfonden är Johan Glennmo.